Szervezők

 

Csorba Lóránt

szakmai munkatárs


Csorba Lóci vagyok, Zentán születtem, leginkább a filmezés és a médiafogyasztás kreatív oldala érdekel. Az ELTÉn idén abszolváltam film és portugál szakpáron. Filmes oldalon a 18 évesen készített, OKTV-díjas MozizoM-ra vagyok a legbüszkébb, nomeg az Eroicára, ami az én ötletemből vált többmilliós kisfilmmé – és talán a Pécs EKF 2010-es reklámfilmekre, amik a tévében mentek. Kreatív energiáim jelenleg a Kézenfogva Alapítvány egész éves kommunikációjára fordítom; – egy év múlva szerintem ez lesz a képzeletbeli ranglista első helyén.


Pedagógusként három évig tartottam filmklubot a Városmajori Gimnáziumban, majd az egyetlen, hivatalos képzés nélküli csapatként feljutottunk a Mozinet által szervezett országos verseny dobogójára. Ugyanitt több művészeti ágat összekötő programsorozatot és tábort vezettem (Kontra Műhely), ahol én voltam a mozgóképes szekció felelőse.


A táborban a fő feladatom az lesz, hogy folyamatosan figyelmeztesselek benneteket arra, mennyire fontos a kreativitás. A színházba bármi belefér: amit a tévében látsz, amilyen zenét hallgatsz, amit Tarantinóról gondolsz, mind színpadra helyezhető – és én leszek az, aki segít mindezt érthető formába önteni. A reklámoknak és a bulvársajtónak is van egy olyan eszközrendszere, amit ha kreatívan használunk fel, nem csak izgalmas és értékes produkciót tudunk létrehozni, de az átlagos kultúrafogyasztó számára is elérhető marad. Figyelni fogok arra, hogy egy ötlet se sikkadjon el, mert az alkotásnak ez a legnehezebb része. Megfesteni, leforgatni, eljátszani már gyerekjáték…