Szervezők

 

Berzsenyi Bellaagh Ádám

szakmai vezető


2008 nyarán diplomáztam az Egyesült Királyságban, a Drama Centre London, Central Saint Martins College of Arts and Design színházi rendező szakán. Diplomamunkámat, az Éjszaka a nappal anyja  című svéd drámát Magyarországon, a Gózon Gyula Kamaraszínházban és a Kolibri Családi és Ifjúsági Színházban redeztem, 2008 tavaszán. Ezt az előadást kifejezetten a gimnazista közönségnek hoztam létre, arra fókuszálva, hogy a darab hőse, a 16 éves David hogy néz szembe majd hogyan dolgozza fel apja alkoholizmusát és bátja terrorhoz hasonló elnyomását.


2008 ősze óta a Budapesti Kortárs Drámafesztivál állandó munkatársa vagyok, itt 2008 és 2009 őszén workshop sorozatot vezettem gimnáziumokban, Iskolaprogram, illetve “Az iskola írója, az író iskolája” címmel. 2008-ban Kárpáti Péter Szörprájzparti valmint Békés Pál A félőlény című darabjaival, 2009-ben Garaczi László Plazma és Kiss Márton Pilonon című darabja felhasznlásával. Ezek a darabok mind kifejezetten a gimnazista korosztály problémáit, helyzetét dolgozzák.  A workshop célja a kortárs magyar dráma megismertetése, megszerettetése volt a fiatalokkal, valamint az alternatív színházi formák felfedezése, az ezek megvalósításához szükségs munkamódszer elsajátítása. A workshop keretében rövid jeleneteket rendeztem a fiatal résztvevőkkel, melyet a Bakelit Centerben adtunk elő egy gálaműsor keretében. Hasonló jellegű, rövidebb worshopot vezettem Erdélyben, Marosvásárhelyen 2010 tavaszán, ez alkolommal Egressy Zoltán Portugál című darabjával.


A Kolibri Színház munkatársaként 2009 óta rendszeresen járok színházi fesztiválokra, konferenciákra melyek témája a gyermek és ifjúsági színház, pl: Augenblick Mal!  Fesztivál Berlin 2009, V. Kaposvári Biennálé 2010 vagy Small Size Program Artistic Directors Conference, Hamm 2010.