Kortárs Drámatábor 2011

 
 

A Kortárs Drámafesztivál stábja: Köszöntünk minden kedves érdeklődőt honlapunkon!


Érdeklődő: Mi ez?

A KDF stábja: Ez Magyarország egyik legnevesebb színházi eseménye, a Kortárs Drámafesztivál munkatársai által szervezett 2011-es Kortárs Drámatábor honlapja.


Érdeklődő: Kiknek szól?

A KDF stábja: A tábort középiskolásoknak szervezzük. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akiket nemcsak a színház, de más művészeti ágak is érdekelnek.


Érdeklődő: Hol és mikor lesz?

A KDF stábja: A tábor 2011. augusztus 1–7. között lesz, a Zala megyei Nova településen, a 2006-ban megnyílt, nagyon kulturált és fantasztikus környezetben fekvő Csicsergő Szabadidőközpontban.


Érdeklődő: Miben más ez a tábor, mint a többi?

A KDF stábja: Mi egy komplex színházi alkotótábort kínálunk. Tehát nem egy specifikus tudás átadására koncentrálunk. Nemcsak a színművészet iránt elkötelezett érdeklődők számára hirdetjük táborunk. Nálunk kifejezett cél a komplexitás, a más szakterületekre való kitekintés. Alapvető törekvésünk a problémamegoldó, kreatív gondolkodás fejlesztése. Ennek érdekében a táborban aktuális, a mindennapi életben előkerülő problémákkal foglalkozunk majd új, kortárs színdarabok, illetve a környék felderítése révén. A tábor során mindenkinek lehetősége nyílik többféle szerepben, feladatkörben kipróbálni magát. Hiszen a csoportok kis társulatokként fognak működni. Azaz a dramaturgtól, a díszlet-jelmeztervezőn, rendezőn át a zenei szerkesztőig minden színházhoz kapcsolódó feladatkörben kipróbálhatják magukat a résztvevők. Mindennek elengedhetetlen feltétele, hogy a diákokkal interaktívan dolgozzunk együtt, nem magukra hagyva, nem a magunk tudását helyezve előtérbe. Mindennek érdekében három különböző csoportot is meghirdetünk, más-más színházfelfogással. Mégis közös bennük, hogy az újszerű, modern színházi, valamint művészi törekvéseket igyekeznek elérhetővé és érthetővé tenni.


Érdeklődő: Mennyibe kerül?

A KDF stábja: A tábor díja április 30-ig történő befizetés esetén 39.000 Ft/fő, amely tartalmazza az utazás, a szállás, a napi háromszori étkezés, valamint a szakmai program költségeit. Április 30. után a részvételi díj 45.000 Ft. Az összegek bruttó árak, melyről áfás számlát állítunk ki. Amennyiben egy diák nem a Budapestről induló különbuszunkkal érkezik a táborba, természetesen nem számítjuk fel az útiköltséget, mely oda-vissza 5000 Ft/fő.


Érdeklődő: Kik tartják?

A KDF stábja: A tábort a Kortárs Drámafesztivál stábja szervezi, mely önmagában garancia a tábor szakmai színvonalára. A stáb fiatal diplomás szakemberekből áll, akik mind bizonyítottak már szakterületükön, ugyanakkor van pedagógiai tapasztalatuk is. Ez lehetővé teszi, hogy a diákokkal könnyedén, humorosan, partnerként, de mégis szakmaian értsenek szót.


Érdeklődő: Most hirtelen nincs több kérdésem.

A KDF stábja: Rendben van. A honlapon számos további információ található, illetve bármely felmerülő kérdés esetén keresse bizalommal a tábor koordinátorát, Tarr Ferencet (tarrferenc@szinmuhely.hu)!

 

Szereplők

Te

színházat szerető, színjátszás iránt érdeklődő diák


Szilágyi Mária

táborvezető


Berzsenyi Bellaagh Ádám

szakmai vezető


Hollós Gábor

szakmai vezető


Tarr Ferenc

szakmai vezető


egyéb színházi szakemberek


Játszódik

Nován, 2011. augusztus 1-7.


Kerül

45.000 Ft-ba


Április 30-ig 15%-os  kedvezménnyel:
39.000 Ft

augusztus 1-7.